Asociatia Zamolxe

Pe 1 uncie (adică puțin mai mult de 28 de grame):

Pe 1 uncie (adică puțin mai mult de 28 de grame):

Ei au descoperit că rezistența la insulină (un factor de risc pentru diabet) a fost semnificativ scăzută la cei care au mâncat ciocolată neagră. Tensiunea arterială sistolică (primul număr dintr-o citire a tensiunii arteriale), măsurată zilnic, a fost, de asemenea, mai mică în grupul care a consumat ciocolată neagră. 3. Pot îmbunătăți fluxul sanguin arterial

Bărbații sănătoși care consumă cacao bogată în flavanoli pot observa îmbunătățiri ale fluxului de sânge prin arterele lor, potrivit cercetărilor recente. Cercetătorii au descoperit că atunci când bărbații sănătoși au consumat cacao bogată în flavanoli, capacitatea vaselor de sânge de a se relaxa s-a îmbunătățit semnificativ. Și fluxul sanguin arterial este important pentru sănătatea cardiovasculară.

4. Pot ajuta persoanele cu sindrom de oboseală cronică

Într-un mic studiu din Anglia, 1 1/2 uncii de ciocolată neagră 85% cacao au fost administrate unui grup de adulți cu sindrom de oboseală cronică în fiecare zi timp de opt săptămâni. În studiu, care a fost trimis spre publicare, participanții au raportat că se simt mai puțin obosiți după ce au mâncat ciocolata. În mod surprinzător, nu a fost raportată nicio creștere în greutate în grupul care consumă ciocolată, potrivit cercetătorului dr. Steve Atkin.

Cum ar putea funcționa? Cercetătorii cred că ciocolata îmbunătățește acțiunea neurotransmițătorilor, cum ar fi serotonina, care ajută la reglarea stării de spirit și a somnului. Mai multe cercetări trebuie făcute pentru a confirma un beneficiu în acest domeniu.

A continuat

Nu toată ciocolata este creată la fel

În timp ce cantitatea de flavonoide antioxidante sănătoase variază de la un tip de ciocolată la altul, există un ghid pe care îl puteți lua la bancă: cu cât mai multe substanțe solide de cacao fără grăsimi într-un produs de ciocolată, cu atât mai mulți antioxidanți conține probabil.

Deci, ce tip de ciocolată are cele mai multe flavonoide? Cele mai ridicate niveluri sunt în pudra naturală de cacao (nu cacao olandeză, totuși, deoarece este cacao alcalinizată). Al doilea tip de flavonoide este ciocolata de copt neîndulcită. Ciocolata neagră și chipsurile de ciocolată demidulce ocupă locul trei, cu ciocolată cu lapte și sirop de ciocolată în partea de jos a listei.

Rețineți, totuși, că nivelurile de flavanol din tipurile de ciocolată pot varia în funcție de:

Boabele de cacao alese. Prelucrarea fasolei și a ciocolatei. Condiții de depozitare și manipulare.

Poate că în viitorul apropiat, etichetele produselor de ciocolată vor enumera cantități de flavanoli.

Ce tip de ciocolată are cele mai multe calorii și grăsimi?

De departe, cea mai scăzută formă de ciocolată cu conținut scăzut de calorii și grăsimi este cacao (tipul neîndulcit). O porție de 3 linguri conține aproximativ:

60 de calorii 1,5 grame de grăsime 0 grame de grăsimi saturate 3 grame de fibre

Echivalentul în ciocolată de copt neîndulcită este de 1 pătrat (1 uncie), ceea ce contribuie la:

140 de calorii 14 grame de grăsime 9 grame de grăsimi saturate 4 grame de fibre

Prin comparație, o porție tipică de 2 uncii de ciocolată semidulce sau cu lapte (cu îndulcitor și alte ingrediente adăugate) conține:

270 de calorii 17 grame de grăsime 10 grame de grăsimi saturate

Ciocolata demidulce adaugă aproximativ 3 grame de fibre la 2 uncii, în timp ce ciocolata cu lapte contribuie de obicei cu zero. Fibra cea mai mare parte insolubilă din cacao provine din învelișul semințelor de pe boabele de cacao neprocesate.

Toate acestea ne conduc la Health by Chocolate Rule of Thumb #3: Pentru un raport mai bun flavonoide-calorii, alegeți pudra de cacao ori de câte ori este posibil pentru coacere și prepararea ciocolatei calde.

Nu uitați de calorii

Un lucru pe care majoritatea batoanelor de ciocolată îl au în comun este caloriile. O uncie de ciocolată îndulcită te va costa aproximativ 150 de calorii – adică aproximativ șase până la șapte săruturi de ciocolată. Iată părerea mea despre asta ca iubitor de ciocolată: acele șase săruturi merită fiecare calorie.

A continuat

Dar iată un cuvânt de precauție: beneficiile ciocolatei pentru sănătate pot dispărea dacă adăugați calorii peste aportul normal. Acest lucru ar putea însemna că adăugați kilograme împreună cu flavonoidele.

Cercetătorii de la Universitatea din California din Davis au spus că este cel mai bine într-o revizuire științifică a flavonoidelor din cacao și ciocolată publicată în Journal of the American Dietetic Association. Ei au ajuns la concluzia că oamenii pot beneficia de includerea unei varietăți de alimente bogate în flavonoide ca parte a unei diete sănătoase – iar ciocolata neagră, în cantități moderate, poate face parte din acest plan.

Produse de ciocolată noi și îmbunătățite

Acum că se știe că ciocolata poate avea beneficii pentru sănătate, produsele speciale din ciocolată ajung pe rafturi. Două exemple sunt CocoaVia și Hershey’s Cacao Reserve.

1. CocoaVia (de la Mars Inc.)

Acest produs conține pudră de cacao cu o cantitate mai mare de flavanol decât batonul de ciocolată obișnuit. Compania a adăugat, de asemenea, esteri de sterol din soia care scad colesterolul (similar cu tipul din margarinele Benecol și Take Control). Au adăugat, de asemenea, vitamine B și calciu și două vitamine antioxidante, C și E.

Rămâne de văzut dacă toate acestea conduc la multe beneficii pentru sănătate. Pot să vă spun că produsele pe care le-am încercat au un gust demn de atenția dumneavoastră. Dacă sunteți interesat să încercați CocoaVia, încercați să le găsiți la reducere, deoarece pe măsură ce cantitatea de nutrienți și flavanoli a crescut, la fel a crescut și prețul.

Există mai multe tipuri de batoane CocoaVia. Batoanele de ciocolată originale conțin (per porție de 22 de grame):

100 de calorii 6 grame de grăsime 3,5 grame de grăsimi saturate 9 grame de zaharuri

2. Hershey’s Cacao Reserve

Vrei unele dintre beneficiile ciocolatei negre, dar cu aroma ciocolatei cu lapte? Încercați batoanele de ciocolată cu lapte din linia Cacao Reserve de la Hershey’s. Le-am găsit în farmacie. Am incercat Ciocolata cu Lapte cu Alune cu 35% Cacao. A fost delicios, și o încrucișare între un baton de ciocolată cu lapte și un baton de ciocolată neagră, cred.

Pe 1 uncie (adică puțin mai mult de 28 de grame):

162 de calorii 11 grame de grăsime 5 grame de grăsimi saturate 11,8 grame zaharuri

A continuat

Rețete de ciocolată

Dacă sunteți gata să profitați de posibilele beneficii pentru sănătate ale ciocolatei (sau cel puțin de beneficiile gustative), iată câteva rețete de deserturi mai ușoare pentru a vă îndeplini pofta de ciocolată.

Prajitura cu ciocolata cu zmeura

Membrii WebMD Weight Loss Clinic: Jurnal ca 1 porție desert mediu

Pudrați această prăjitură cu zahăr pudră și serviți cu zmeură proaspătă și o prafă de Light Cool Whip sau smântână pentru frișcă, dacă doriți. Dacă nu doriți să utilizați Splenda, creșteți zahărul la 1 1/2 cană.

3/4 cană mai puțin zahăr conserve de zmeură 1 cană făină integrală 1 cană făină albă nealbită 1 cană zahăr granulat 1/2 cană Splenda 3/4 cană cacao pentru copt 1 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță sare 1/2 cană mai puțin -margarină grasă (cu 8 grame de grăsime per lingură), de preferință cu steroli vegetali adăugați 3 linguri de lichior cu aromă de zmeură (se poate înlocui jumătate și jumătate fără grăsimi) 16 uncii smântână fără grăsimi 2 ouă mari (utilizați mai mult) tip omega-3, dacă este disponibil) 1 1/2 linguriță extract de vanilie Zahăr pudră (pentru pudrat)

Preîncălziți cuptorul la 350 de grade. Ungeți o tigaie pentru mâncare de îngeri (tigaie tub) cu spray de gătit canola și pudrați ușor cu făină. Puneți conservele de zmeură într-un castron mic care poate fi utilizat în cuptorul cu microunde și încălziți-l la foc mare timp de 15 secunde sau până se înmoaie. Adăugați făină integrală și albă, zahăr, Splenda, cacao, bicarbonat de sodiu și sare într-un bol mare și bateți la foc mic pentru a se amesteca bine. Opriți mixerul și adăugați margarina, lichiorul, smântâna, ouăle, vanilia și conservele moale, toate deodată. Bateți la viteză medie timp de două minute, răzuind părțile laterale ale bolului după un minut. Turnați aluatul în tava pregătită și coaceți timp de 50-60 de minute, sau până când testerul de prăjituri introdus în centru iese curat. Se răcește în tavă 10 minute, apoi se scoate tortul din tavă și se pune pe farfuria de servire pentru a se răci complet. Când este gata de servire, pudrați deasupra zahăr pudră. Se serveste cu zmeura proaspata si o praf de topping sau frisca. dacă se dorește.

Randament: 16 portii

Per porție: 195 calorii, 5 g proteine, 36 g carbohidrați, 4 g grăsimi, 1 g grăsimi saturate, 3 g fibre, 311 mg sodiu. Calorii din grăsimi: 18%.

A continuat

Batoane cu trufe de ciocolată

Membrii WebMD Weight Loss Clinic: Jurnal sub formă de 1 porție de desert ușor + 1 lingură de nuci

Dacă preferați să nu utilizați Splenda, pur și simplu ștergeți-l. Aceste batoane asemănătoare cu brownie au și o textură minunată.

2/3 cană margarină mai puțin grăsime (cu 8 grame de grăsime per lingură) cum ar fi Take Control 1/3 cană jumătate și jumătate fără grăsimi 7 uncii (7 pătrate) ciocolată de copt neîndulcită, tocată 1 1/2 cană zahăr granulat 1/2 cană Splenda 2 ouă mari (folosiți tipul omega-3 mai mare, dacă este disponibil) 1/2 cană înlocuitor de ou 1/2 cană făină integrală 1/2 cană făină albă universală 1 1/2 linguriță extract de vanilie 1 ceașcă bucăți de nucă

Preîncălziți cuptorul la 350 de grade. Acoperiți ușor o tavă de 9 x 13 inchi (sau două tavi pătrate de copt de 9 inchi) cu spray de canola. Pus deoparte. Adăugați margarina și jumătate fără grăsimi într-o cratiță medie antiaderentă și topiți untul, amestecând constant, la foc mediu-mic. Odată ce margarina s-a topit, scoateți tigaia de pe foc. Adaugam ciocolata de copt tocata in untul topit, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand ciocolata se topeste complet. Adăugați zahărul și Splenda și amestecați pentru a se amesteca bine. Adăugați ouăle, pe rând, amestecând energic după fiecare. Adăugați înlocuitorul de ou și amestecați pentru a se combina. Adăugați grâul integral și făina albă și amestecați pentru a se combina. Se amestecă extractul de vanilie și nucile. Se toarnă aluatul în tava(e) pregătită(e) și se coace timp de 23-25 ​​de minute (20 de minute dacă folosiți două tigăi). Brownies-urile vor arăta în continuare oarecum moi și strălucitoare. Scoateți din cuptor și puneți pe un grătar de răcire.

Randament: 24 bari

Per porție: 130 calorii, 3 g proteine, 15 g carbohidrați, 7 g grăsimi, 2 g grăsimi saturate, 2,5 g grăsimi mononesaturate, 2,5 g grăsimi polinesaturate, 13 mg colesterol, 2 g fibre, 31 mg sodiu. Calorii din grăsimi: 50%.

Rețete oferite de Elaine Magee; © 2007 Elaine Magee

Elaine Magee, MPH, RD, este "Doctor reteta" pentru Clinica de Pierdere în Greutate WebMD și autorul a numeroase cărți despre nutriție și sănătate. Părerile și concluziile ei sunt ale ei.

WebMD Clinica de Pierdere în Greutate – Coloana Expert Examinat de Louise Chang, MD la 30 martie 2007

Surse

SURSE: Ding E.L., Nutriție și metabolism, ian.3, 2006. Grassi, D. American Journal of Clinical Nutrition, martie2005; voi 81, nr. 3: pp 611-614. Schroeter, H. Proceedings of the NationalAcademia de Științe, 24 ianuarie 2006; vol. 103; Nr. 4: pp 1024-1029.Steinberg, F.M., Jurnalul Asociației Americane de Dietetică. 2003;vol 103: pp 215-223. Small, D.M., Neuron, 18 august 2005; vol. 47: pp593-605. Steve Atkin, PhD, FRCP, profesor, cercetător, Hull și East Yorkshiremedicament; director, Centrul pentru Promovarea Sănătății, Universitatea Johns Hopkins,Boston. Hagen Schroeter, dr., cercetător, departamentul de nutriție, Universitateadin California la Davis. Cercetare ESHA, analiza nutrițională a procesoarelor de alimentesoftware.

© 2007 WebMD, Inc. Toate drepturile rezervate.

De mai multe ori, ai mers cu mașina la un magazin la miezul nopții doar pentru a lua o ciocolată "repara." Poate chiar ai cumpărat câteva articole suplimentare, cum ar fi baterii și lapte, pentru a-ți ascunde adevăratele intenții. Mai târziu, ai aruncat cu grijă ambalajele pentru bomboane, astfel încât familia, partenerul sau colegul tău de cameră să nu bănuiască ce ai făcut.

Înseamnă asta că ești un "ciocolată"?

Deși iubitorii de ciocolată care au mers atât de mult pot simți o rudenie cu alcoolicii sau dependenții de droguri, există puține dovezi științifice că ciocolata creează de fapt dependență.

"Există cercetări recente despre chimia creierului care sugerează că oamenii ar putea deveni dependenți de alimente, dar nu există date solide," spune Gerard J. Musante, PhD, un pionier în tratamentul obezității. "Orice experiență plăcută produce aceste tipuri de chimie ale creierului. Face parte din condiția umană."

Ceea ce este cel mai important, crede el, este că să-ți spui că ești "dependent" se autoînfrânge.

"Veți crede că ați exagerat cu ciocolată nu este vina ta, că diavolul te-a pus să o faci," spune Musante, fondatorul programului rezidențial de slăbit Structure House din Durham, N.C. "Gândirea în acest fel nu vă permite să obțineți controlul asupra problemei."

Ce ne face poftă?

Lăsând deoparte dependența, nu se poate nega că pofta de ciocolată este cu siguranță reală – și femeile sunt deosebit de vulnerabile.

Cindy Moore, MS, RD, purtătoarea de cuvânt a Asociației Americane de Dietetică, spune că nu este clar exact ce ar putea provoca aceste dureri de ciocolată ale dorinței.

"Trebuie să existe mai multe cercetări pentru a determina ce se întâmplă și s-ar putea să se întâmple mai multe lucruri," spune Moore, director de terapie nutrițională la Clinica Cleveland.

Ea rezumă mai multe teorii:

Deprivare. Dacă îți place gustul ciocolatei, dar îți interzici să o consumi, s-ar putea să-ți poftești cu atât mai mult. Reducerea stresului. Ca răspuns la stres, organismul produce adrenalină ( "lupta sau zbor" răspuns care datează de la strămoșii noștri preistorici). Carbohidrații oferă o doză imediată de energie. Și pentru mulți dintre noi, desigur, ciocolata cu zahăr este carbohidratul de alegere. Modificări hormonale. Hormonii fluctuează odată cu ciclul menstrual. Când estrogenul crește și progesteronul și serotonina scad, femeile pot experimenta depresie și iritabilitate care duc la pofta de carbohidrați. Substanțe chimice ale creierului. Neuropeptida Y (NPY) este o substanță chimică a creierului care crește pofta de carbohidrați pe măsură ce atinge vârful dimineața și când ținem dietă. O altă substanță chimică a creierului care poate fi implicată este galanin, care atinge vârful noaptea și care promovează aportul de grăsimi. prostect Ingredientele ciocolatei. Ciocolata conține feniletilamină și grăsimi, ambele crescând producția de endorfine de către organism, substanțe chimice care duc la senzații de bine. Ciocolata contine si stimulente teobromina si cofeina. Iar zahărul din ciocolată mărește nivelul serotoninei chimice din creier, producând senzații de relaxare.

A continuat

Ce te mănâncă?

Musante spune că oamenii care sunt tratați pentru obezitate la Structure House învață să înțeleagă de ce au anumite pofte, începând cu cea mai timpurie amintire despre acel aliment.

De exemplu, unei femei îi plăcea picăturile de lămâie. În copilărie a avut o mamă dificilă, dar un tată cald și iubitor. Când tatăl ei venea acasă de la serviciu, o punea să-și bage mâna în buzunarul hainei și să scoată o pungă cu picături de lămâie.

"Ori de câte ori dorea să surprindă aceeași emoție, să se simtă în siguranță, mâncarea a devenit vehiculul," spune Musante. "Cum surprinzi acea emoție fără mâncare? Este o altă persoană? Petreceți timp cu amintirile acelei persoane. Hrănește-te. Elimina ciocolata. Este intermediarul."

Vyvyan Lynn, o scriitoare independentă din Kite, Georgia, nu a avut nevoie de un program de tratament pentru a-și controla pofta de ciocolată. Ea a slăbit 100 de lire sterline în urmă cu cinci ani și a păstrat-o. Ea spune că auto-hrănirea și echilibrarea vieții au fost cheile.

Lynn se îngrășase după nașterea celui de-al doilea copil.

"S-au întâmplat multe în viața mea," ea spune. "Am petrecut mult timp stând pe scaun, alăptând copilul și mâncând Oreo fără să fiu măcar conștient că mănânc. Ceea ce aveam cu adevărat nevoie erau îmbrățișări. Sau eram stresat și obosit și chiar aveam nevoie de un pui de somn."

Îmblanziți-vă poftele

OK, deci ai acceptat că tu ești persoana care mănâncă și că, prin urmare, ești responsabil de problemă. Și știi asta ceea ce ești într-adevăr caut este… ciocolata! Cum te descurci cu asta?

Experții nu sunt de acord cu cele mai bune strategii pentru a scăpa de maimuța de ciocolată de pe spate.