Asociatia Zamolxe

Luarea suplimentelor de melatonină poate îmbunătăți modelele de somn.

Luarea suplimentelor de melatonină poate îmbunătăți modelele de somn.

2. Probleme de sănătate mintală

Insomnia face de zece ori mai mare de a avea depresie. De asemenea, încetinește procesul de recuperare dacă suferiți vreo terapie pentru a vă recupera de la boli mintale. Somnul slab și vigilența nedorită de la insomnie îți ridică anxietatea.

3. Imunitatea scăzută

Dacă corpul tău nu primește suficient somn și odihnă, sistemul imunitar nu are, de asemenea, mecanisme de apărare. Prea puțin somn face mai greu pentru corpul tău să lupte împotriva infecțiilor și să rămână sănătos. Crește șansele de inflamație, care tinde să vă scadă răspunsul imun.

4. Creșterea în greutate

Lipsa somnului te face obosit. Probabil că nu veți simți că faceți exerciții fizice, determinând creșterea excesului de grăsime. Mai mult, experții au observat că dorința de a mânca este crescută dacă aveți insomnie. Lipsa exercițiilor fizice însoțite de calorii suplimentare provoacă creșterea în greutate. Poate duce chiar la obezitate.

Poate mâncarea să facă o diferență în insomnie?

tipul de mâncare pe care îl mâncați, cât de mult mâncați și când mâncați afectează ciclul somnului. Este o idee bună să gustați înainte de culcare? Ei bine, dacă te descoperi că te-ai apucat de alimente cu conținut ridicat de calorii noaptea târziu, este mai greu să dormi. Cu toate acestea, a merge la culcare pe stomacul gol, înrăutățirea insomniei. Prin urmare, du -te la culcare după ce ai mâncat mâncare, dar nu prea mult. Având în vedere complexitatea somnului, ar trebui să urmați o dietă corespunzătoare, echilibrată și consecventă. De exemplu, dieta mediteraneană ajută, de asemenea, la somn mai bine.

Iată o listă de alimente care vă ajută să obțineți o noapte de somn neîntrerupt.

1. Alimentele bogate în triptofan

triptofan, un aminoacid esențial, prezintă puteri care induce somnul. Poate fi transformat în serotonină, care, la rândul său, poate fi transformat în hormonul melatoninei. Melatonina stimulează somnolența și îți reglează ciclul de somn-veghe. Dacă mănânci carbohidrați sănătoși cu triptofan, corpul tău poate aduce rapid serotonina care induce somnul. O porție de lapte și biscuiti cu cereale integrale sunt o gustare sănătoasă pentru culcare pentru un insomniac. Turcia este o sursă bună de triptofan. Puteți găsi, de asemenea, în banane, miere, semințe, nuci, lapte, carne de vită măcinată și pui.

2. Kiwi

Popularul fructe în formă ovală din Noua Zeelandă pot ajuta la scăderea insomniei. Cercetătorii cred că fructele de kiwi te face să dormi mai bine datorită proprietăților sale antioxidante. Potrivit unui studiu, o persoană care a mâncat două kiwis cu o oră înainte de culcare a adormit mai repede și a avut o calitate mai bună a somnului. Mai mult, nivelurile ridicate de serotonină din fructele Kiwi reduc întârzierea debutului somnului și perioadele de trezire experimentate în timpul insomniei.

3. Pește gras

Persoanele care au mâncat pește gras, cum ar fi somonul de trei ori pe săptămână, au prezentat o calitate îmbunătățită a somnului. La rândul său, vă ajută să obțineți o funcționare mai bună în timpul zilei. O doză sănătoasă de acizi grași omega-3 și vitamina D la peștele gras vă ajută să dormiți prin stimularea nivelului de serotonină. Nu treceți cu vederea că deficiența de vitamina D este asociată cu modelele de somn perturbate. Prin urmare, adăugarea de pește gras la dieta dvs. nu numai că împiedică deficiența de vitamina D, dar poate îmbunătăți cantitatea de somn.

4. Cireșele de tartă

Pe lângă faptul că sunt delicioase, sucul de vișine tartă îi ajută pe oameni să doarmă. Dacă aveți insomnie, acum poate fi momentul să obțineți o sticlă din acest suc roșu rubin. Utilizarea regulată a sucului de cireș tarte poate induce o odihnă mai bună cu mai puține insomnie. Doza bogată de melatonină și magneziu în sucul de cireș este motivul principal pentru activitatea sa anti-insomnie. Bea două pahare cu suc de cireș 100% tarte pe zi după masa de seară, fără zaharuri adăugate. Te va solicita să adormi mai repede.

5. Laptele de aur

laptele de aur, cunoscut și sub numele de lapte de turmeric, este considerat o băutură de vindecare în medicina ayurvedică. Cu un parfum puternic de turmeric și o culoare aurie vibrantă, laptele auriu este mai mult sau mai puțin o poțiune de somn. Prezența antioxidanților, a triptofanului, a calciului și a cazeinei te face să te simți relaxat și să rămâi adormit. Puteți face cu ușurință această concoacție folosind ingrediente disponibile. Pur și simplu amestecați laptele neîndulcit la alegere cu turmeric, ghimbir ras, pulbere de scorțișoară și nu mai mult decât un vârf de ardei negru. Se aduce la fierbere, se fierbe aproximativ 10 minute și se strecoară băutura.

Concluzie

Insomnia se referă la condiția în care nu puteți adormi chiar și în timp ce doriți. Sau pur și simplu nu reușești să rămâi adormit suficient de mult pentru a te simți reîmprospătat și întinerit. Poate fi cauzată de stres, cofeină, alimente picante, medicamente și afecțiuni medicale existente. Insomnia lovește mai greu în timpul celui de -al doilea până la al treilea trimestru de sarcină. În loc să -l lase să cântărească asupra ta, caută îndrumări prenatale pentru a dormi mai bine și pentru a preveni potențialele complicații.

Luarea suplimentelor de melatonină poate îmbunătăți modelele de somn. Cu toate acestea, poate ajuta doar pe termen scurt. Medicamentele, masajul, uleiurile esențiale și medicamentele urmăresc reducerea insomniei. Mâncarea pe care o consumăm joacă un rol important în cantitatea, calitatea și eficiența somnului. Corpul nostru necesită hormonul melatoninei pentru a regla ritmul circadian și pentru a promova somnul sănătos. Mâncarea, cum ar fi cireșe de tartă, nuci, lapte, miere și kiwi sporesc forum removio melatonina propice somnului.

Vă rugăm să lăsați acest câmp gol

Abonați -vă la newsletter -ul nostru

Nu ratați aceste sfaturi!

Nu spam! Citiți Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări! Te -ai abonat cu succes!

Etichete: Cauzele insomniahealthyMeinsomniainsomnia în timpul sarciniisimptome de insomniatrare a insomniei

Frunzele de curry, o parte inevitabilă a mâncărurilor de spargere, nu sunt o parte a simplei garnisuri. Sunt bogate în proprietăți medicinale, nutraceutice și chiar au utilizări cosmetice. Frunzele de curry și gustul lor distinct sunt binecunoscute indienilor.

își are originea în India, Sri Lanka și Bangladesh și mai târziu răspândite de migranții indieni, acum sunt cultivați pe tot globul. La fel ca semințele de muștar sau turmericul, aceste frunze își găsesc utilizarea zilnic în bucătăria vestică și sud -indiană. Prin urmare, frunzele de curry sunt o parte integrantă a culturii alimentare din țară.

Multe nume indiene pentru frunzele de curry se traduc în „dulce neem” cu o asemănare cu frunzele de neem. Unele dintre ele sunt Kadi Patta sau Meetha Neem în Hindi, Kariveppilai în Tamil și Karivempu în Malayalam.

Vă rugăm să lăsați acest câmp gol

oh hi acolo 👋 Este plăcut să vă cunosc.

Înscrieți -vă pentru a primi conținut minunat în căsuța de e -mail, în fiecare lună. Nu -i spam! Citiți Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări! Te -ai abonat cu succes!

pot ridica aroma curry și legume simple prin simpla adăugare a temperaturii. În timp ce aroma este încântătoare, gustul acestor frunze este ușor amar, aromat și înfiorător.

În afară de utilizarea sa culinară, frunzele de curry țin un loc special în rețete și medicamente ayurvedice.

sunt frunze de pulbere de curry și curry la fel?

pulberea de curry nu este aceeași cu frunzele de curry.

În timp ce frunzele au o aromă distinctă care este de neegalat de orice altă plantă sau condiment.

Pulberea este un amestec de condimente, în timp ce frunza de curry este o plantă. Pulberea de curry este un termen larg care reprezintă principiile de gătit indiene, iar rezultatul este un mix de condimente. Pulberea de curry cuprinde o varietate de condimente, cum ar fi chimen, coriandru, scorțișoară, cardamom, ardei negru, etc.

modalități de a încorpora frunzele de curry în bucătăria indiană

Această plantă este folosită în diverse Forme în bucătăria indiană. Aceste frunze oferă aromă, aromă și gust unic mâncării.

1. Tadka sau temperament

să arunce frunzele în ghee, ulei vegetal sau ulei de nucă de cocos pentru a -și scoate aroma distinctivă.

Temperarea/Tadkaa este termenul pentru această procedură de gătit. Frunzele de curry infuzează uleiul cu parfumul său atunci când sunt utilizate în Tadkaa și îmbunătățesc gustul capselor indiene precum Dal, Sabzi, Sambhar, Orez de Cast, Chutney, etc. scopuri. Pentru Tadkaa, aruncați -le cu condimente suplimentare, cum ar fi semințe de muștar, semințe de chimen, asafoetida și chili verzi în ulei fierbinte sau ghee, iar masa simplă va primi un facelift.

2. Folosiți -l pentru a garnise

Puteți adăuga direct frunze de curry în vasul dvs. pentru a -l garnise. Puteți folosi chiar și frunze uscate pentru garnisire. Versiunea uscată are o aromă slabă. Este nevoie de mai mult timp pentru a infuza aroma în farfurie.

frunzele de curry sunt folosite în confecționarea curry, supe, vase de orez și linte, atât ca tadkaa, cât și garnish. Când faceți chutney, includeți aceste frunze aromatice. Ei merg foarte bine cu nucă de cocos, coriandru și mentă.

fapte nutriționale ale frunzelor de curry

  • Frunzele conțin aproximativ 108 calorii la 100 de grame. Carbohidrații, energia, fibra, antioxidanții, mineralele și vitaminele sunt nutrienții cheie prezenți în aceste frunze
  • Sunt bogate în minerale, inclusiv calciu, fosfor, zinc, fier, potasiu și magneziu, care sunt benefice pentru sănătatea dvs.
  • Prezența uleiurilor esențiale dă curry lasă aroma lor distinctă
  • Acestea conțin vitamină B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B9, vitamina C și vitamina E
  • Vitamina C, clorofilă, zinc, vitamina E și caroten funcționează ca antioxidanți
  • Sunt, de asemenea, scăzute în grăsimi (0,1 g la 100 g)

Importanța în ceea ce privește nutriția

  • Fibră – Fibra este benefică pentru sănătatea intestinului și importantă pentru mișcările intestinale obișnuite.
  • Proteină – sunt bogate în proteine ​​care este blocul de construcție al corpului nostru.
  • Calciu – sunt ridicate în Calciul, care este necesar pentru oasele și dinții puternici.
  • Fosfor – fosfor se găsește din abundență în aceste frunze. Ajută la curățarea rinichilor și la ameliorarea crampelor musculare.
  • Uleiuri esențiale – au multe uleiuri esențiale. Are proprietăți anti-diabetice, antiinflamate și anti-bacteriene. De asemenea, ajută la menținerea părului, pielii și gingiilor sănătoase.

de unde puteți obține frunze de curry?

frunzele de curry sunt disponibile cu ușurință cu fiecare legumă locală vegetală locală vânzător.

În anumite părți ale Indiei, unde plantele cresc din belșug, vânzătorii nici nu te încarcă dacă vrei o mână. Puteți chiar să vă plantați planta de frunze de curry acasă pentru frunze proaspete de fiecare dată.

Cum să păstrați frunzele de curry?

frunzele de curry sunt aromatice atunci când sunt proaspete. Își pierd multă aromă atunci când sunt uscate. Cea mai bună modalitate de a le păstra este să le înghețați.

  • Scoateți frunzele
  • Aruncați frunzele putrede
  • Clătiți bine
  • uscați frunzele
  • Păstrați-l într-o pungă cu fermoar/recipient etanș

Alegeți frunze care sunt verde închis și nu maro. Frunzele proaspete pot fi păstrate la frigider până la două săptămâni. Culoarea frunzelor înghețate se poate schimba într -un verde mai închis, dar nu va afecta gustul.

Beneficiile pentru sănătate ale frunzelor de curry

1. Ajută la reducerea colesterolului

Creșterea nivelului de colesterol cresc riscul de boli cardiace. Frunzele de curry sunt, de asemenea, bune pentru scăderea colesterolului.

2. Antioxidanți

sunt bogate în antioxidanți. Ei ne mențin sănătoși, eliminând toate toxinele dăunătoare din corpurile noastre.

3. Sănătatea orală

Frunzele de curry împiedică bacteriile să crească în gura noastră. Ele ajută la menținerea igienei orale, păstrându -ne gingiile și dinții puternici. Chew 2-3 lasă zilnic pentru a îmbunătăți sănătatea orală.

4. Bun pentru ochii noștri

Această plantă aromatică este ridicată în vitamina A, ceea ce este esențial pentru o bună vedere. De asemenea, împiedică formarea de cataracte în ochi.

5. Vindecă rănile

răni, erupții cutanate, fierbe și arsuri ușoare pot fi vindecate aplicând pasta de frunze de curry. De asemenea, ele ajută la prevenirea infecțiilor nocive.

6. Previne anemia

sunt încărcate cu fier și acid folic, ceea ce ajută la menținerea numărului de globule roșii ale corpului.

7. Te ajută să slăbești

frunzele de curry acționează ca agenți de detoxifiere și ne curăță corpul. Detoxifierea este una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de grăsimea corporală acumulată.

8. Anti-diabetic

Această plantă este destul de bună la scăderea nivelului glicemiei. Cuprul, fierul și zincul sunt minerale care ajută la menținerea nivelului de glucoză sub control.

9. Anti-bacterieni

Aceste frunze parfumate sunt anti-bacteriene și ajută la combaterea diferitelor infecții din organism.

10. Bun pentru ficat

proprietățile sale antioxidante sunt extrem de eficiente. Când este asociat cu vitamina A și C, se comportă mai eficient.

11. Reduce boala de dimineață

Frunzele de curry pot ajuta femeile însărcinate să obțină alinare în timpul primului trimestru prin reducerea greaței și a bolii de dimineață.

12. Reduce stresul

Aroma calmantă a acestei plante și uleiurile esențiale ajută la calmarea nervilor obosiți, reducând astfel stresul general.

Beneficiile frumuseții frunzelor de curry

Pentru îngrijirea pielii și a părului:

  • Grind frunze de curry, turmeric și caș pentru a forma o pastă. Aplicați pe piele pentru a calma iritații, erupții și îmbunătățiți textura pielii.
  • Pentru a crește calitatea părului, combinați frunzele cu uleiul de nucă de cocos și aplicați -l.
  • Pentru a întări rădăcinile părului, folosiți o pastă de frunze de curry și suc de lămâie.

Utilizări medicinale:

  • Frunzele de curry pot trata următoarele:
  • Graying prematur
  • Acnee și cosuri
  • întărirea gingiilor
  • Curățarea dinților
  • Mușcături de animale otrăvitoare

folosind frunze de curry cu o răsucire

1. Uleiul de frunze de curry

Ulei de frunze de curry este utilizat în gătit, precum și în medicină și produse cosmetice.

2. Utilizări medicinale:

  • Antibiotic
  • Antiseptic
  • Anti-diabetic

Utilizări cosmetice:

  • Ulei de păr- Aceste frunze sunt o sursă bogată de proteine, care pot reduce pierderea părului și crește creșterea părului
  • săpunuri- conțin proprietăți antibacteriene. Prin urmare, multe săpunuri pe bază de plante folosesc aceste frunze ca unul dintre ingredientele cheie
  • Deodorante – aceste frunze conțin și agenți de răcire. Așadar, în timpul verii, utilizarea deodoranților care conțin această plantă vă ajută să vă simțiți reîmprospătați și parfumați
  • Creme- În plus, frunzele de curry au proprietăți puternice antifungice, antiseptice și antibacteriene. Prin urmare, aceste frunze sunt adăugate la multe creme de față și loțiuni de corp

rețete folosind frunze de curry

1. Rețeta de suc de frunze de curry

Acest suc este uimitor pentru a -ți stimula imunitatea. Simplu de făcut, acest suc vă poate îmbunătăți sănătatea în mod semnificativ.

ingrediente:

  • frunze de curry – 2/3 crengile
  • Lămâie – 1
  • Ghimbir-1-inch
  • Pulbere de turmeric organic-¼ lingură sau 1 felie de turmeric proaspăt
  • Coaja de gâscă-2
  • Un vârf de negru Sare de sare sau himalayană roz

Metoda:

  • Spălați toate ingredientele
  • Faceți o pastă netedă folosind turmeric, ghimbir, gâscă și frunze de curry
  • Pentru a se dilua, adăuga mai multă apă și filtrați -o
  • Aruncați în câteva picături de lămâie
  • Adăugați sare și piper la gust

2. Curry frunze rețeta chutney

Frunzele de curry sunt utilizate pe scară largă în sudul Indiei pentru a face chutneys. Această rețetă de chutney merge perfect cu Idli, Dosa și chiar cu ROTI. Refrigerați acest chutney pentru a fi utilizat până la 2 săptămâni.

ingrediente:

  • Frunze de curry proaspete -2 căni
  • Chana dal -3 linguriță
  • Semințe de methi – 1 linguriță
  • hârtie neagră – 2 linguriță
  • Semințe de chimen – 1 linguriță
  • Pulpă de tamarind – 1 linguriță
  • Un vârf de sare
  • Un vârf de asafoetida (hing)
  • ghee sau ulei – 1 linguriță

Metoda:

  • Încălziți uleiul într -o tigaie. Odată cald, adăugați chana dal, ardei negru, semințe de methi și semințe de chimen
  • prăjiți timp de un minut sau două și adăugați frunze de curry
  • prăjiți câteva minute și adăugați asafoetida
  • Scoateți flacăra și lăsați -o să se răcească puțin
  • Adăugați amestecul la un borcan de blender împreună cu sare și pulpă de tamarind
  • Amestecați -l la o pastă netedă și Depozitați -l într -un container etanș

Rezumat

în părțile din India, Southern și Central, aproape toate celelalte case are o plantă de frunze de curry, cu toate acestea, planta este atât de subestimată . Aceste frunze sunt aromate și extrem de hrănitoare. De asemenea, au o mulțime de beneficii pentru sănătate. S -ar putea să aibă un gust amar inițial, dar, odată ce dezvoltați un gust pentru ei, le veți iubi.

Adăugați frunze de curry la mesele dvs. pentru acel pumn suplimentar. Ei merg perfect cu mesele indiene ca temperament. Puteți chiar să le încercați cu gustările voastre.