Asociatia Zamolxe

A napi biohackek gyorsan felemészthetik a nap óráit

A napi biohackek gyorsan felemészthetik a nap óráit

Dr. Cohen azt javasolja, hogy reggel – a kávé előtt – igyon meg 8-12 uncia vizet egy csipetnyi minimálisan feldolgozott, természetes sóval és egy csipetnyi citromlével. Ez a hack elektrolitokkal és ásványi anyagokkal pumpálja a véráramot, hogy egy hosszú éjszakai pihenés után újrahidratálja sejtjeit.

Lehetőség van az elfogyasztott víz strukturálására is, amely lehet a legjobb víz a belső hidratáláshoz. Tanulmányok szerint a csapvíz elvesztette természetes és vad molekuláris szerkezetét, aminek következtében a szervezet energiát használ fel a víz gélszerű formájává történő átalakítására.

A strukturált víz elmélete szerint a növényekben és a természetesen folyó patakokban található víz szerkezete hasonló a sejtekben lévő vízhez. Ezért ez a molekuláris vízszerkezet – amelyet a víz negyedik fázisaként ismernek – hidratáló előnyökkel jár, mivel sejtjei könnyebben és gyorsabban használhatják, mint a strukturálatlan vizet. A strukturált víz elmélete magyarázatot adhat arra is, hogy a növények miért hidratálják annyira a sejteket.

Ha egy kicsit többet tanul a vízmolekulákról és a hidratálási trükkökről, újjáélesztheti energiáját és csökkentheti a krónikus betegségek kockázatát.

„A víz az élet anyaga és mátrixa, anya és közeg. Nincs élet víz nélkül.”

Albert Szent-Györgyi, Nobel Prize winner

A biohacking az egészségügyi eszközök megtalálásának és alkalmazásának művészete és tudománya, hogy a legjobban érezze magát. A halmozás egyszerre több biohacket hajt végre. A célokkal, kapcsolatokkal és személyes egészséggel való zsonglőrködés során a halmozás időt takarít meg, és nagyobb eredményeket érhet el két vagy több biohackelési eszköz kombinálásával.

A legfontosabb elvitelek:

 • A biohacking olyan egészségügyi eszközök felkutatása és bevezetése, amelyek segítségével „feltöri” egyedi biológiáját, és feltárja lehetőségeit.
 • A Stacking egyesíti a biohack-eket – azokat az egészségügyi eszközöket, amelyek felszabadítják az Ön optimális egészségét –, így időt takaríthat meg mindegyik külön-külön elvégzésére.
 • A biohackek kombinálásával felfrissítheti a jelenlegi egészségügyi rutinokat, és új és eltérő előnyöket fedezhet fel.
 • A halmozás kockázatai közé tartozik a túlzott multitasking vagy a biohackekkel kapcsolatos egészségtelen megszállottság kialakulása.
 • A hatékony halmozás éles intuíciót, józan észt és személyre szabottságot igényel, hogy megfeleljen egyedi egészségügyi igényeinek.

Mi az a biohacking?

A biohacking egy módja annak, hogy feltárd önmagad legjobb verzióját azáltal, hogy „feltöröd” az egy-egy biológiádat. Ez különbözik a többi önsegítő eszköztől, mivel a biohackelés személyes kísérletezésen alapul, hogy megtalálják, mely egészségügyi eszközök állnak a legjobban az Ön számára.

A biohackerek szeretik az új ötleteket és a feltörekvő tudományt, gyakran próbálnak ki barkácsoló egészségügyi eszközöket, hogy javítsák jóllétüket és termelékenységüket.

Ez a megközelítés részben a Szilícium-völgynek a hosszú, eredményes munkavégzés és az újszerű ötletek és technológia megvalósítása iránti buzgalmából fakad. A biohacking abból a sok amerikaiból is kinőtt, akik krónikus betegségekkel néztek szembe, anélkül, hogy a nyugati orvoslásban hatékony kezelést nyújtottak volna.

 • Viselhető cikkek. Az egyik népszerű biohackelési példa a viselhető technológiákat, például az Oura gyűrűt tartalmazza. A hordható eszközök bioszenzorai nyomon követhetik egészségi állapotát, és „feltörik” a biológiáját, hogy megtalálják, mely eszközök a legmegfelelőbbek az alváshoz, diétához, fitneszhez és egyéb egészségügyi célokhoz.
 • Táplálás. Egy másik gyakori biohack a tápanyagok és étrend-kiegészítők hozzáadása az étrendhez, az Ön egyedi igényeinek megfelelően. Például, ha növelnie kell az antioxidánsok bevitelét, kipróbálhat egy biohacker receptjét, például minden reggel forró bogyós italt.

Lényegében a biohacking egy modern kifejezés, amely új és ősi technikák kipróbálását jelenti a legegészségesebb élet érdekében.

A halmozás előnyei

A napi biohackek gyorsan felemészthetik a nap óráit. A Stacking egyesíti a biohack-eket, hogy időt takarítson meg külön-külön. Kettő vagy több biohack összekeverése jobb eredményeket hozhat, mint egy önmagában végzett művelet. Ezt a hatást szinergiának nevezik, amely akkor jelentkezik, ha két dolog jobban működik együtt, mint egymástól. A biohackek kombinálásának szinergiája új hatásokat is hozhat, nem csak jobbakat. Ezenkívül a halmozás frissességet adhat egyetlen, egy ideje követett egészségügyi tevékenységhez.

Egy séta halmozása meditációval

Vegyünk például egy séta meditációt, amely az a buddhista gyakorlat, hogy séta közben figyeljünk testünk érzéseire és mozgására.

A szakértők szerint a sétáló meditáció az éber figyelem egyik formája, amely számos mentális és fizikai előnnyel jár. Séta közben minden egyes mozdulatra koncentrálsz, például felemeled a lábad, és újra érzed, ahogy letetted a földet. Ezután összpontosítson arra, hogy ezeket a mozdulatokat összekapcsolja a légzésével. Hozzáadhat néhány extrát, hogy valóban maximalizálja a meditációs sétát, például:

 • Sétáljon az erdőben. Ha sétameditációt végez egy erdőben, akkor az erdei fürdőzés további előnyeit élvezheti, egy japán gyakorlat, amely a meditációhoz hasonlóan megnyugtatja a szimpatikus idegrendszert, valamint javítja a memóriát és a figyelmet.
 • Földelés. Hozzáadhatja a földelés előnyeit, amikor mezítláb sétál – vagy áll – meditatív séta közben. Más néven földelés, földelés egy terápiás biohack tudós jelenleg tanul. Ha mezítláb kint tartózkodik, az összekapcsolhatja Önt a föld jótékony elektromos töltéseivel.

A mezítlábas séta meditáció az erdőn keresztül a halmozás tökéletes példája. Számos egészségügyi előnyt halmozhat fel, hogy jobb eredményeket és valószínûleg új betekintést nyerjen a meditáció, a testmozgás és a természet új pillantásából.

Halmozás az asztaltól

Egyre népszerűbb a biohackek keverése asztali munka közben. A túl sok ülés növeli a cukorbetegség, a szívbetegség és a korai halálozás kockázatát.

Az állítható asztalok lehetővé teszik a dolgozók számára, hogy felváltva üljenek és álljanak, ami több kalóriát égethet el, javíthatja a hangulatot, és növelheti egyes adminisztratív feladatok termelékenységét. Azonban további tanulmányokra van szükségünk, hogy biztosak lehessünk.

Ha több biohacket szeretne felhalmozni állva, próbálja meg habbal gördíteni a talpát. Vagy gondolja meg, hogy lassan – nagyon lassan – sétál az asztala alatt elhelyezett futópadon munka közben, és oroszlánsörényteát iszik, hogy fokozza agya termelékenységét.

Halmozási alvás biohack

Sokan biohackeket kevernek az alvás javítására. Egy kevert biohack éjszakai rutin valahogy így nézhet ki:

 • Kék fényű szemüveg. Az adatok azt mutatják, hogy a kék fényű szemüveg esti viselése csökkentheti az álmatlanságot, és ezáltal javíthatja a mentális egészségi állapotot.
 • Forró fürdő amino-kiegészítővel. Lefekvés előtt vegyen egy forró fürdőt és vegyen be egy aminosav-kiegészítőt, hogy segítse szervezetét olyan neurotranszmitterek felépítésében, mint a melatonin és a szerotonin.
 • Meleg zokni. Fürdés után húzzon fel meleg zoknit (igen, a tanulmányok szerint segít elaludni).
 • Sötétítő redőnyök. Sötétítse el szobáját sötétítőfüggönnyel vagy alvómaszkkal.
 • Irányított meditáció. Végül rendezze gondolatait egy irányított alvásmeditáció meghallgatásával.

A spirituális gyakorlatok egymásra halmozása

Andrew Newberg idegtudós és kutatótársa, Mark Robert Waldman a How Gods Changes Your Brain című könyvükben érdekes megállapításokról számol be.

„A spirituális gyakorlatok még akkor is, ha megfosztják őket a vallási meggyőződésektől, fokozzák az agy idegi működését oly módon, hogy javítják a fizikai és érzelmi egészséget.”

Andrew Newberg és Mark Robert Waldman

Könyvük bemutatja, hogy az olyan kontemplatív gyakorlatok, mint az ima és a meditáció, hogyan változtatják meg az agyat, hogy békét, társadalmi tudatosságot és együttérzést generáljanak.

De van egy fogás. Ezen eredmények eléréséhez az ember spirituális gyakorlatának a szeretetre és a jóságra kell összpontosítania. A félő vagy dühös Istenen való meditáció megsértheti az agyat.

Szellemi kapcsolataid felfrissítéséhez próbálj meg kontemplatív gyakorlatokat halmozni. Adjon hozzá szent zenét (bármilyen zenét, amelyet spirituálisnak talál) a meditációs gyakorlatok előtt, alatt vagy után. Énekeljetek együtt, ha tehetitek, akár egyedül, akár másokkal. A tanulmányok azt sugallják, hogy amikor zenét hallgatsz vagy együtt énekelsz, az érzelmi jóllétedre és az agy egészségére erősen hatással van.

Stacking gyakorlat biohack

A biohacking edzések és a fogyás további népszerű trendek, és végtelenül sokféleképpen lehet összerakni őket. Egyesek egyértelműek, mint például az edzési eredmények nyomon követése vagy a légzőgyakorlatok gyakorlása gyorsséta közben.

Más fitnesz biohackek bonyolultabbak, például bokasúlyok vagy súlyozott mellény viselése házimunka közben, miközben podcastot hallgat, vagy jógakészletet végez a szaunában. Egyes biohackerek élvezik a habhengerlést a súlyemelési ismétlések közötti pihenőidőben. Még kreatívabbá válhat, mint például Ben Greenfield, egy fitneszguru és biohacker, aki szereti a víz alatti súlyemelést.

Az edzés helyreállításához vegye fontolóra a jeges fürdőt meditációval, hogy elviselje a fagyos vizet és javítsa az összpontosítást.

A halmozás veszélyei

Több biohack egyidejű zsonglőrködése túlságosan elvonhatja a figyelmet, vagy megakadályozhatja, hogy egyetlen gyakorlat előnyeit teljes mértékben kihasználja. Ahogy a biohackerek tudják, a személyes kísérletezés próbái és hibái kulcsfontosságúak a sikerhez. Alapvető fontosságú, hogy mérlegelje minden biohack személyes egészségére gyakorolt ​​hatását, legyen az egymásra rakott vagy különálló.

 • Zavaró tényezők. A halmozás nemkívánatos interakciókat okozhat, nem pedig előnyös szinergiát. Vagy akadályozhatja egy bizonyos tevékenység iránti odaadását, amelyet egészsége szempontjából lényegesnek talál.
 • Megszállottságok. A biohackelés és a halmozás rögeszmévé válhat, legyőzve a jólétre való törekvést. Ez ronthatja a túlságosan elfoglalt ütemtervet, ha a lassítás az, amire szüksége van a jólét és a termelékenység javításához.
 • Táplálkozási zavarok. A szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy a diéta és táplálkozási gyakorlatok megszállottjaként megszállott biohackereknél orthorexia nervosa alakulhat ki, amely az egészséges ételek fogyasztásával kapcsolatos egészségtelen elfoglaltság.

Míg a biohackerek gyakran felfedeznek lenyűgöző új tudományt, bedőlhetnek a csalásoknak és a hosszú élettartamra vonatkozó csalárd követeléseknek is.

Tippek a hatékony halmozáshoz

A biohackek hatékony egymásra helyezéséhez bölcs intuíció, józan ész és személyre szabottság szükséges.

 • Kutass jól. Biztonságos lehet új egészségügyi biohack-ek kipróbálása, amelyeket a tudósoknak még alaposan meg kell kutatniuk, mindaddig, amíg a korai tanulmányok megbízhatóak és a kockázatok alacsonyak. Mindannyiunknak meg kell tanulnunk felismerni a gyenge tanulmányokat és a nyilvánvaló kutatási elfogultságot, mint egy kiegészítő cég, amely elrejti kutatási finanszírozását saját terméke számára.
 • Ismerd meg önmagad. Egyedi biológiai szükségleteinek és egészségügyi feltételeinek ismerete elengedhetetlen a megfelelő biohack személyre szabásához.További információért látogasson el a https://alkotox-official.top/hu/alkoholizmus-es-munkahely-hatasok-beavatkozasok-es-munkavallaloi-segito-programok/ oldalra .

Contents