Asociatia Zamolxe

Sanctuarul Madonna della Corona 

Sanctuarul Madonna della Corona 

Florela Petculescu

Numele este atribuit de „coroana” zidurilor stâncoase care înconjoară terasa inaccesibilă cu vedere la abis, la 775 de metri deasupra Val d’Adige.

Mediul este extrem de fascinant și structura este cu siguranță una dintre cele mai îndrăznețe lucrări religioase.

 Aici este venerată Madonna dell’Addolorata, reprezentată de o statuie de piatră găsită din fericire pe marginea prăpastiei în 1522.

Legenda descoperirii este altoită pe evenimentele tragice care au avut loc pe insula Rodos în timpul disputelor vechi de secole între venețieni și turci și apariția luminoasă a Madonei în acest loc extrem de greu de accesat .  
Mai probabil, statuia a fost sculptată în 1432 pe cheltuiala domnului Ludovico Castelbarco , un feudal local .

 O primă biserică, foarte modestă, a fost inaugurată în 1530 cu celebra și periculoasa vizită a episcopului de Verona. Deja imediat numeroși pelerini au venit să o cinstească pe Madonna și să implore haruri și minuni care, judecând după cantitatea impunătoare de ex-voto, trebuie să fie numeroase.

 Panta inaccesibilă a fost totuși frecventată din vremuri mult mai îndepărtate. Anumite știri se referă la pustnici încă din secolul al XI-lea. Un schit ulterior dedicat Maicii Domnului, despre care avem știri în 1139 și 1437, a fost ținut de religioși legați de Mănăstirea San Zeno din Verona și, prin urmare, de Commenda dei Cavalieri Gerosolimitani, numită di Rodi (de unde poate legenda cu Rodos ) și apoi Cavalerii Ordinului Maltei.

 Pentru a face față afluxului de pelerini în continuă creștere în prima jumătate a anului 1600 a fost construit un adevărat sanctuar, finalizat în 1680 datorită sprijinului Cavalerilor Ordinului de Malta.
 A apărut problema accesului, care până atunci era mai mult decât aventuros și extrem de periculos, acces care avea loc prin coborârea de sus cu un troliu rudimentar sau prin coborârea în fundul râpei atacând peretele stâncos călare pe un tei, îndoit în mod miraculos de un bolovan mare.

A fost construit podul de piatră, numit „Ponte del Tiglio”, iar scara sculptată în stâncă cu cele șapte capiteluri caracteristice care amintesc de cele Șapte Dureri ale Mariei.

 Există numeroase extensii ulterioare. Cele principale după războaiele napoleoniene și în 1899, când fațada Bazilicii a fost reconstruită pe formele neogotice actuale și a fost ridicat clopotnița actuală. 
 Au fost accidente tragice, cum ar fi căderea unei stânci mari pe casa fraților, care a provocat unele decese.

 În 1922 a fost săpat tunelul care permite accesul ușor din piața la care se ajunge pe drumul mic deservit de autobuzul de transfer.
 Între 1975 și 1978 întregul complex a fost restaurat radical și au fost adăugate extensii funcționale pentru a primi pelerini. Sanctuarul a fost sfințit din nou la 4 iunie 1978 și binecuvântat de Papa Ioan Paul al II-lea în vizita apostolică din 17 aprilie 1988.*
 
*) Vezi site-ul Sanctuary ,care conține multe alte informații.

Florela Petculescu

Universitatea București
Courses
ISP – Graduate of the course „Democracy and leadership” – November 2014
ISP – Graduate of the „Leadership School” – October 2014
Certified real estate broker – 07.2006
Course „Sales Techniques” within „Sara Mercur” Life Insurance and Pensions
private.
Training „Telephone communication with clients” within the “Sara Mercur” Company
-Training „Personal Development” within the companies „Travel Reservation Managemet” and „Lyoness”

SKILLS AND COMPETENCES

Foreign languages: French: Advanced (Written Read Spoken)
P.C. Advanced PC operating skills
Good knowledge of photo editing, acquired as an amateur photographer

Other qualities and skills

Good communication skills
Availability for teamwork
Easily adapt to any environment
Openness to the new, proactivity, flexibility, positive attitude.
Organization, planning, analysis, distributive attention, analytical thinking, attention to detail, resistance to stress, problem solving, customer orientation and result, time management.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *